SALÁT Z MANGA, AVOKÁDA A KREVET

Občas se mě kamarádi zeptají, co bych uvařila z těch a tamtěch ingrediencí, případně co návštěvě nebo k obědu pro tchýni. I tenhle salát je vlastně taková večeře na přání. Nebo spíš recept na přání. Samotnou by mě přidávat mango do salátu nenapadlo. Já mango nikdy moc nemusela, přišlo mi takové nijaké, mdlé. Dnes jsem musela změnit názor, protože společně se zálivkou z jablečného octa a chilli bylo příjemně pikantní a svěží. A mořské plody k tomu…

SALÁT Z MANGA, AVOKÁDA A KREVET

(2 porce | příprava: 20 minut)

  • 2 hrsti polníčku nebo baby špenáty
  • 2 zralá avokáda
  • 2 zralá manga
  • 300 g mražených krevet
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 chilli papřička
  • Čerstvý koriandr
  • Sůl

Krevety nechám rozmrazit a poté je vařím zhruba 15 minut v osolené vodě do měkka.

Avokádo i mango oloupu a pokrájím na středně velké kostičky (1-2 centimetry). Dám do mísy společně se salátem. My máme doma polníček, ale hezky bude vypadat i špenát.

Než se krevety dovaří, připravím ze zbylých ingrediencí zálivku. Chilli papričku podélně rozkrojím, vyberu jadérka, opláchnu a nasekám nadrobno. Nakrájím si také lístky koriandru. Přidám med, ocet, olivový olej a míchám, aby byla směs pěkně tekutá. Podle chuti dosolím a vliju na připravené avokádo, mango a salát.

Krevety podle chuti ještě rychle orestuji na pánvi nebo okapané nasypu přímo na salát.

SALÁT Z MANGA, AVOKÁDA A KREVET

SALÁT Z MANGA, AVOKÁDA A KREVET

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three − two =