BEZLEPKOVÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI

Padají švestky, takže babí léto je tu. Už jsem taky musela schovat letní sandálky a vytáhnout balerínky a conversky, i když ponožkám se ještě pořád bráním. Každopádně s babím létem a podzimem přichází čas hutných čokoládových koláčů a marmelád.

Tenhle koláč byl tak trochu co dům dal rychle na plech. Hlavně jsem musela vyzkoušet tu novou hranatou koláčovou formu od Tescomy, co mi Honza přivezl. Kvůli švestkám se mi ho nepodařilo nacpat do kategorie low carb. Ale bez lepku je určitě. Myslím, že Vám bude chutnat…

příprava: 1-1,5 hod

  • 200 mandlové mouky
  • 4 vejce
  • 50 g zakysané smetany
  • lžička skořice
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • lžička citronové kůry
  • tabulka hořké čokolády
  • 10-15 švestek

Z mandlové mouky, dvou vajec, zakysané smetany a lžičky skořice vypracujte lepivé polotekuté těsto.Těsto nalijte do koláčové formy s odnímatelným dnem a lehce ho lžičkou vytáhněte do boků.

Pečte 10 – 15 minut na 180 °C.

Zbylá dvě vejce smíchejte s tvarohem a citronovou kůrou. Tvaroh nalijte na předpečený korpus, posypte nakrájenou čokoládou a navrch dejte rozpůlené omyté švestky.

Pečte dalších 30 – 35 minut na 170°C dokud tvarohová náplň neztuhne.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

15 − 5 =