Dezerty/ PROMO

Ricottový koláč s meruňkami

Meruňky jsou symbolem léta a hlavně Moravy, kam tak ráda jezdím. Letošní léto je ale docela rozlítané a na návštěvy Moravy není moc času, proto mi manželova maminka dovezla aspoň 20 kilo meruněk domů. Manžel má meruňky nejraději vypálené. Já si pochutnám i na syrových. Na tomhle koláči jsme si ale pochutnali všichni.

Příprava: 5 minut + pečení 30 minut

1 plech nebo 2 střední koláčové formy

  • meruňky
  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 6 vajec

Všechny přísady kromě meruněk dejte do větší mísy a důkladně rozmíchejte na polotekuté těsto.

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy/plechu. Vrstva by měla být vysoká maximálně 2 centimetry.

Do těsta vtlačte rozpůlené vypeckované meruňky. Nechte je lehce vykukovat.

Pečte 30-40 minut na 170°C. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a pokud chcete, lehce pocukrujte.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

four × 3 =