Dezerty

Rebarborové kostky

Ze zimy jsme opět skočili skoro až do léta a jaro nikde. Tohle období přechodu mezi “péřovým kabátem a bílým sáčkem” mám neodmyslitelně spjaté s rebarborou. Na zahrádce ještě není, ale pár pytlíku zbylo z letní sklizně v mrazáku. Takže já mám radost a Vy si můžete tuhle sladkokyselou pochoutku vychutnat se mnou.

forma 20 x 20 cm (16 kusů)

příprava: 50 minut

  • 1 a 3/4 hrnku špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky másla
  • 1/2 hrnku cukru

Všechny výše zmíněné přísady dejte do mísy a důkladně propracujte, aby se dobře spojily. Vypracujte těsto.

Těsto dejte do vysypané formy (ideálně cca 20×20 cm) a pečte 15 minut na 160°C.

Poté vyndejte z trouby a na předpečený korpus nalijte rebarbovou směs.

  • 2 hrnky na kostičky nakrájené rebarbory
  • 1 plechovka kompotovaných jahod
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku cukru
  • špetka skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • šťáva z 1/2 citronu

Jahody sceďte, šťávu oddělte (můžete ji klidně vypít, protože už nebude potřeba). Jahody a pokrájenou rebarboru dejte společně s cukrem a kořením do hrnce a vařte tak dlouho, aby se všechny kusy rozvařily téměř úplně.

Jakmile bude rebarbora takto rozvařená, sundejte z plotny a nechte trochu vystydnout. Vmíchejte 3 celá vejce a šťávu z citronu.

Směs nalijte na předpečený korpus a pečte na 150°C do ztuhnutí.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

thirteen − 9 =