Dezerty

Raspberry curd

příprava: 30 minut + 10 hodin chlazení

  • 1,5 hrnku mražených malin
  • 1 hrnek moučkového cukru (množství podle chuti)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 1/2 kostky másla

Mražené maliny dejte do menšího hrnce, přidejte asi 5 lžic vody a povařte. Změklé maliny rozmixujte v hrnci ponorným mixerem a potom ještě přeceďte před sítko, abyste se zbavili jadýrek.

Pyré dejte do kastrolku, přidejte vejce, žloutky a citron a začnete vařit. Jakmile se na pyré začnou tvořit bublinky, odstavte a vmíchejte máslo. Když je máslo úplně rozpuštěné, vařte ještě 5 minut. Stále míchejte metličkou. Krém začne houstnout.

Před dalším použitím nechte krém dobře vychladit (nepoužívejte čerstvý a teplý).Hotový krém můžete přelít do menších uzavíratelných skleniček a skladovat v lednici zhruba 2 týdny.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Makový dort s malinovým krémem – Kitchen Affair
    17.5.2018 at 11:35

    […] Raspberry curd […]

  • Leave a Reply

    fourteen − 5 =