PODZIMNÍ GNOCCHI SE SALSICCIOU, HOUBAMI A DÝŇOVÝMI CHIPSY

Sezóna dýní neznamená vždy jen dýňovou polévku. A gnocchi nemusí být vždy jen s kuřecím masem a špenátem, případně s hutnovu sýrovou omáčkou. Čirou náhodou se v naší lednici objevilo asi kilo italskýcj klobásek salssicia. A protože dýně ležela už pár dní na stole, upekla jsem pár dýňových lupínků, které jsem naskládala na orestované houby a salsicciu. Mňam. A není třeba se bát. I když na noky nepatří omáčka, zasytí dostatečně i tak.

Dýňové chipsy navrch nás oba dostaly. Jen jak budu mít trochu času, udělám ze zbytků dyní v lednici plnou mísu křupavých lupínků. 

img_7012

(2 porce | příprava: 15 minut)

  • 500 g bramborových noků
  • 2 klobásy salsiccia
  • 6 větších žampionů
  • půl kelímku žluté smetany
  • sůl, pepř, tymián
  • dýňové chipsy

Bramborové noky uvařím podle návodu. Počkám, dokud v hrnci nevyplavou a rozdělím je do dvou talířů.

Žampiony oloupu, nakrájím na půlcentimetrové plátky a osmahnu na olivovém oleji. Salssiciu svléknu z střívka, nakrájím na kolečka a přidám na pánev k houbám. Můžu lehce osolit, ale salsiccia mi přijde slaná sama o sobě. Osmaženou klobásu a houby zaliju trochou smetany a nechám trochy vyškvařit.

Připravenou směs dám na uvařené noky a ozdobím dýňovými chipsy.

img_7019

img_7010

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 11 =