PIZZA PITA

Je pár receptů, které suším v rozepsaných už pěkně dlouho. A pizza pita patří mezi ně. Ani kdybyste mě zabili vám neřeknu, proč jsem vlastně tenkrát hodila ty vakuované pita chleby do košíku. Asi jsem šla – jako obvykle – nakupovat hladová. A tak doma ležely týden, dva a bylo mi je líto vyhodit. Já pečivo vlastně ani moc nejím, Honza si rád dá chleba. Ale tohle. Tak co s tím. Nakonec mi došla, že pita vlastně trochu vypadá (i zní) jako pizza. Tak slovo dalo slovo a večeře byla na světě.

Kouzlo téhle super jednoduché večeře/oběda je, že ji vlastně splácáte třeba i ze zbytků, co právě máte v lednici. Já zkusili jednu smetanovou variantu se špenátem a žampiony a potom rajčatovou klasiku. Fantazii se meze nekladou.

porce: 4

příprava: 15 min

  • 10 plátků pita chleba
  • 1 sáček strouhané mozzarelly
  • 1 hotová rajčatová omáčka na špagety
  • suchá salám
  • sušená rajčata
  • špenát
  • žampiony
  • smetana ke šlehání
  • olivy

Pitu rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

Salámová pizza pita: Chléb potřete rajčatovou omáčkou. Přidejte kolečka salámu, nakrájené olivy, sušená rajčata a nakonec zasypte strouhanou mozzarelou.

Špenátová pizza pita: Hrst strouhané mozzarelly smíchejte s půlkou kelímku smetany ke šlehání a jemně opepřete. Směs dejte na pita chléb a lehce přimáčkněte. Smetana možná trochu poteče dolů. Na směs dejte na plátky nakrájené žampiony a omyté listy baby špenátu. Nakonec posypejte strouhaným sýrem.

Pečte na 170°C zhruba 15 minut. Vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a podávejte.

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 − 6 =