Letos jsem si řekla, že prostě trumfnu svých loňských asi 13 druhů vánočního cukroví. A hlavně že vyzkouším i něco nového. A tyhle solené karamelové kokosky zvládne hravě každý. Jsou totiž nepečené a hříšně dobré.
Příprava: 1 hodina
zhruba 40 ks
- 1 plechovka karamelového salka
- 3/4 velkého kelímku smetany ke šlehání
- 3 hrnky kokosu
- mořská sůl (pouze pokud máte rádi solený karamel)
- půl tabulky hořké čokolády
- půl lžíce tuku Omega
Salko dejte do hrnce s vyšším okrajem. Přilijte smetanu a začněte pomalu zahřívat. Salko se rozpustí a v hrci se vytvoří krásně hladký “karamel”.
Do hrnce přidejte postupně zhruba 3 hrnky strouhaného kokosu. Vždy dobře promíchejte, aby se všechen kokos v karamelu pěkně obalil. Výsledná směs by měla dobře držet u sebe. Neměla by být moc suchá ani moc tekutá.
Z takto připraveného těsta tvarujte “kopečky” o průměru zhruba tři centimetry. Každou kokosku můžete zlehka posypat mořskou solí. Dejte ztuhnout do lednice na 30 minut.
Po třiceti minutách připravte polevu. Čokoládu rozehřejte společně s omegou. Jakmile bude čokoládová poleva lesklá a hladká, vyndejte kokosky z lednice a spodek každé namočte do polevy. Nechte zasnout na mřížce.
No Comments