NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ TYČINKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Po Vánocích nám doma zbylo nějak hodně čokolády, kterou už ale nemůžeme skoro vidět. Napadlo mě tedy vyzkoušet jen něco rychlého, nepečeného. A protože ovesných vloček máme doma snad ještě víc než čokolády, nakonec mi na plechu vznikly tyhle tyčinky.

(příprava: 15 min + 2,5 hodiny v lednici)

  • 1 hrnek másla
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 3 hrnky ovesných vloček
  • 2 tabulky čokolády
  • 1/2 hrnku arašídového másla

Máslo rozehřejte ve větším kastrůlku, přidejte cukr a nechte lehce rozpustit. Nakonec přidejte vločky a povařte, aby trochu změkly a nasákly máslo.

Polovinu vloček nasypte do střední zapékací mísy nebo plechu s vyšším okrajem a velmi důkladně stlačte, aby byla vrstva celistvá.

Čokoládu rozpusťte s arašídovým máslem ve vodní lázni a nalijte na vrstvu vloček. Čokoládovou vrstvu posypte zbylými vločkami jako drobenkou. Nebojte se trochu zatlačit, aby se vločky “přilepily” do čokolády. Pokud vám v kastrůlku ještě trocha čokolády zbyla, můžete jí trochu pocákat vrchní vrstvu vloček.

Než budeme krájet na tyčinky nebo kostky (záleží, co je vám milejší), je potřeba dát ztuhnout na minimálně 2,5 hodiny do lednice.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − 14 =