MRAMOROVÉ DÝŇOVÉ BROWNIES

Po těchto brownies už doma nemáme ani kousek dýně. Naštěstí. Dýňových jídel bylo totiž letos dost. Od masa, přes bábovky. Jak se ale znám, jakmile strčím nos do obchodu, neodolám, a jednu nebo dvě ještě dotáhnu domů. Pár receptů mám totiž ještě v hlavě. 

Protože nás v pátek a v sobotu čekají nějaké oslavy, až na moje narozeniny samé kulatiny, opět jsem trochu zešílela a peču. Tentokrát jsem začala s předstihem, takže se mi podařilo recepty i nafotit a čeká mně už jen sepsání receptů. Když jsem vymýšlela, co připravit, chtěla jsem se hlavně zbavit zbytků z lednice, tedy té dýně. A aspoň týden ji nechci vidět.

Příznivci low carb a sugar free si tentokrát nepochutnají (ani my s Honzíkem). Recept je totiž taková cukrová klasika :). Ale pokud domů přitáhnu ještě nějakou dýni, můžete se těšit na báječný dýňový low carb cheesecake. My už ho doma měli. Pekla jsem do Jevišovic. Všichni si pochutnali a že mu chybí cukr nikdo nepoznal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

příprava: 50 minut

  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek upečené rozmixované dýně
  • špetka kardamonu
  • 2 lžíce cukru

 

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • půl hrnku másla
  • 1,5 hrnku krupicového cukru
  • 2 vejce
  • špetka vanilky, špetka skořice

Nejprve připravte dýňovou náplň. Marcarpone rozmíchejte s vejcem, cukrem a kořením. Až bude směs hladká, vmíchejte dýňové pyré. Opět dobře prošlehejte a dejte stranou.

Čokoládu s máslem rozpusťte v kastrůlku a promíchejte, abyste získali kompaktní směs.

Máslo vyšlehejte s cukrem. Poté přidejte vejce a dobře promíchejte. Přisypte mouku s kypřícím práškem, nakonec koření a míchejte. Nakonec vlijte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Směs trochu zřídne. Vlijte polovinu těsta do pečícím papírem vystlaného pekáčku. Nepravidelně přidávejte dýňový krém. Lžící přidejte zbytek těsta. Vrstvy by se měly nepravidelně překrývat a vykukovat. Nakonec vše lehce promíchejte špičkou nože nebo párátkem, abyste dosáhli efektu mramorování.

Pečte na 170°C 30-40 minut.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen − 2 =