MANGOVÁ OVESNÁ KAŠE

Ovesnou kaši snídáme každý den. Připravuji ji vždy před odchodem do práce. Už jsem to určitě psala, ale k tomu, aby šly vločky dobře sníst, potřebují buď hodně času nebo hodně tepla. Proto můžete kaši snídat jak teplou, tak studenou. U varianty studená si ale musíte vzpomenout večer, že byste si ji ráno dali.

img_6408

(2-4 porce | příprava: 10 minut)

  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • 0,5 hrnku chia semínek
  • 1 lžíce medu
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 plechovka kompotovaného manga
  • ořechy a strouhaný kokos na dozdobení

Do hrnce dám kokosové mléko (i s krémem), šťávu z mangového kompotu a med. Zahřeju. Přidám vločky, chia semínka a vařím, dokud nejsou vločky měkké a kaše hustá.

Uvařenou kaši rozdělím do misek, ozdobím plátky manga, kokosu a ořechů. Milovníci sladkého můžou ještě navíc přelít medem.

img_6411 img_6405 img_6404

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 − four =