MANDLOVÉ VAFLE

Dnes jsem se mohla konečně pořádně najíst. Ve středu jsem si kromě opravy kazu nechala i nečekaně vytrhnout osmičku. Kousat jsem moc nemohla, a aby toho nebylo málo, snědla jsem zbytek guláše, který už nebyl úplně óká a bylo mi pěkně zle. Někdy se prostě nenechávat zbytky nevyplatí, takže jsem tři dny jedla jen suché housky a vařila pro Honzu. 

Ráno mi to ale nedalo a řekla jsem si, že to risknu. Vaflovač jsem pořídila už v říjnu, ale stihla jsem ho vyzkoušet jen jednou. Přeci jen, moc volných víkendů doma nemáme a v týdnu snídáme až v práci ovesnou.

Snažila jsem se recept moc nepřekombinovat, ale v rámci novoročních předsevzetí jsem chtěla, aby byly trochu zdravější. Protože celozrnou mouku doma nemám, nahradila jsem víc jak polovinu mouky tou mandlovou. Světe div se, bylo to fakt dobrý. A i když Honza není úplně moc na sladké, promazala jsem ještě teplé vafle jogurtovo-mangovým dipem, ozdobila oříšky a sušenými brusinkami, a pochutnal si taky.

  • 100 g mandlové mouky
  • 220 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 80 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 3 vejce
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • 3 lžíce třtinového cukru

Všechny ingredience dám do misky. Nejprve promíchám lžící a potom šlehačem rozmixuji dohladka.

Připravené těsto liju malou naběračkou (používám největší odměrku z Ikea, ale záleží na Vašem vaflovači) do lehce vymaštěného rozpáleného vaflovače. Peču 4-7 minut dokud nejsou vafle krásně zlaté. Pokud je máte rádi křupavější, upečte víc.

MANGOVO-JOGURTOVÝ DIP

  • 1 zralé mango
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • špetka skořice
  • 1 lžíce tekutého medu

Mango zbavím slupky, nakrájím na větší kousky a tyčovým mixerem rozmixuji s jogurtem, skořicí a medem.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen + six =