Sváteční

Makronky s pomerančovo-čokoládovým krémem

Letos je pro mě vánoční cukroví malé vítězství. Teda hlavně makronky, který sice ještě pořád nejsou úplně dokonalý, ale dobrý jsou určitě.

Do Štědrého dne už moc času nezbývá a do velkého pečení se už asi nikomu chtít nebude. Ale přeci jen, kdyby se náhodou chtělo, tak čokoládový krém v těchto makronkách je absolutně luxusní záležitost 🙂

příprava: 4 hodiny

cca 30 makronek

 

  • Makronky podle základního receptu + oranžové barvivo + pomerančová kůra
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g tmavé hořké čokolády
  • šťáva z půlky pomeranče
  • kůra ze dvou pomerančů
  • 4 lžíce mascarpone

 

Makronky upečte podle zákadního receptu na skořápky. Přidejte pouze pár kapek gelového potravinářského barviva a špetku strouhané pomerančové kůry.

Na plnění makronek připravte krém. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a zalijte ji vroucí smetanou. Nechte rozpustit, případně směs rozmíchejte lžičkou. Do hladké čokolády přidejte šťávu z půlky pomeranče a nastrouhanou kůru. Opět dobře rozmíchejte. Misku s čokoládou přikryjte potravinovou folii a nechte úplně vychladnout. Do vychladlé ganache přidejte mascarpone a vyšlehejte na hladký krém.

Krémem plňte studené makronky.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

two × 1 =