MAKOVÁ ZMRZLINA

To prostě chcete! Maková zmrzlina je jedna z mých nejoblíbenějších. Zkrátka bych se jí užrala. Mák se ve zmrzlině může zdát trochu netradiční, ale věřte mi. Nebudete litovat.

Po několika letech samozřejmě s domácí zmrzlinou jsem přesvědčená, že koupě zmrzlinovače bylo jedno z nejchytřejších rozhodnutí. A protože mě bude příští rok čekat zařizování nové kuchyně, nebudu moc váhat a nový zmrzlinovač určitě pořídím. Domácí zmrzlině se totiž nic nevyrovná…

IMG_4740

(příprava: 15 minut + mražení)

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 150 g krupicového cukru
  • 5  žloutků
  • 120 g mletého máku
  • špetka mleté vanilky
  • 3 lžíce rumu

Mléko, cukr a mák nechám v kastrůlku lehce probublávat po dobu 5 minut. Směs by se ale neměla vařit. Sundám z plotýnky a nechám trochu zchladnout. Mák ze směsi přecedím přes husté síto.

Žloutky vyšlehám do pěny. Mléčnou směs opět zahřeji. Žloutky s mlékem smíchám a krátce povařím tak, aby směs začala houstnout. Přiliji k ohřáté smetaně, přidám rum a jen co připravená směs vystydne, přemístím ji do zmrzlinovače.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 + six =