MAKOVÁ OVESNÁ KAŠE

Kaše jsou v poslední době velkým trendem. Instagram nejedné blogerky je jich plný a hashtag mojeovesna vídám ráno častěji než sebe v zrcadle. Inu, proč ne. Ovesné vločky jsou poměrně levná surovina, navíc jednoduchá na přípravu a množství receptů, na které vločky využijete, je skoro nekonečné. Vločky jsou taky dost zdravé. Obsahují spoustu vitamínů, vlákniny, která podporuje trávení, tak i spoustu sacharidů a energie, které unavené tělo po ránu přesně potřebuje.

IMG_4814

(2 porce | příprava: 10 minut)

  • 6 lžic ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce mletého máku
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 2 dcl mléka
  • 4 lžíce vanilkového tvarohu
  • Ovoce na dozdobení

Mléko a agávový sirup nechám v rendlíku pomalu dojít k varu. Potom přidám všechny sypké suroviny a nechám povařit dokud vločky nezměknou. Výsledkem by měla být ne příliš vodnatá, ale ani moc hustá kaše. Prostě tak akorát. Když kaše trochu zchladne, vmíchám do ní ještě tvaroh.

Hotovou kaši rozdělím do dvou misek a ozdobím ovocem, které mám zrovna doma.

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 4 =