low carb: PLNĚNÁ PANENKA

Panenku máme rádi, teda hlavně Honza. Je to obvykle krásný libový kus masa. Když se dobře připraví a vysuší, orgasmus na talíři je zaručen. Panenku obvykle nechám zatáhnout na pánvi a potom ji dopékám v troubě, aby zůstala šťavnatá a růžová uprostřed.

Tentokrát mi ale přišlo škoda ji trochu nevylepšit. Vzala jsem tedy co dům dal a udělala šťavnatou roládu, které nebylo co vytknout.

Příprava: 35 minut

porce: 4

  • 1 kg vepřové panenky
  • 1 sáček strouhané mozzarelly
  • hrst zelených nebo černých oliv
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • plátková slanina
  • pepř a sůl

Panenku podélně prokrojte, ale dejte pozor, abyste ji nerozkrojili úplně napůl. Naplňte pokrájenými olivami, sušenými rajčaty a nivou.

Panenku co nejvíce uzavřete a zabalte do plátkové slaniny. Slaninu pořádně utáhněte. Můžete si pomoct a použít ke spojení párátka nebo klipy na španělské ptáčky. Já jsem ale pekla pouze zabalenou do slaniny a vydržela krásně.

Panenku pečte rozříznutou stranou nahoru v troubě na 170°C asi 35 minut.

Upečenou panenku nakrájejte na plátky a doplňte oblíbenou přílohou. Vhodná low carb příloha je květáková kaše s nivou.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

12 − six =