Dezerty

Pařížské rohlíčky (low carb)

Vánoční šílenství začíná. Letos bych to nejraději vzala bez cukru a bez mouky. A proto vymýšlím, jak naše oblíbené rodinné recepty přizpůsobit sugarfree stravování. Začala jsem s pařížský i rohlíčky, které máme doma moc rádi. Specialistka na ně je mamka. Dělá ale ty klasické. Podařilo se mi ji přemluvit, že svůj recept sepíše a nafotí v příštím týdnu.

Můj zdravý recept je tu. Trochu jsem se bála, jak rohlíčky dopadnou, ale nakonec na výbornou. Otestovala jsem je dnes mezi kolegy v práci a nikdo si nestěžoval, že by mu na nich něco vadilo.

příprava: 35 minut + tuhnutí v lednici (nejlépe přes noc)

cca 35-40 rohlíčků

  • 12 lžic mletých mandlí
  • 5 lžic změklého másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 1 vejce

 

  • 1 kelímek marcarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • půl tabulky rozpuštěné hořké čokolády

 

  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1 lžíce tuku Omega nebo půl kelímku smetany ke šlehání

Mandle, kokosovou mouku, kakao dejte do mísy se změklým máslem a vejcem. Dobře propracujte, jde to dobře vidličkou. Všechny ingredience se musí spojit. Těsto je velmi vláčné a lepivé.

Těstem naplňte pečící formičky na rohlíčky po okraj a pořádně přitlačte. Formičky předtím vymažte máslem. Pečte 10-12 minut na 180°C. Potom plech s formičkami vyndejte z trouby a nechte chladnout.

Připravte si pařížský low carb krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Přidejte kelímek mascarpone pokojové teploty a opět prošlehejte. Nakonec přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Ta nemusí být úplně studená, ale neměla by byt horká. Ideálně vyzkoušet prstem.

Krém dejte zdobičkou na rohlíčky. Tvar nechám na vás.

Nakonec připravte polevu, do které namočíte vychlazené rohlíčky. Buď to rozpuštěné čokolády přidejte trochu Omegy a dobře rozmíchejte nebo udělějte ganache – pokrájenou čokoládu zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka.

Rohlíčky do polevy namáčejte stranou s krémem, nechte okapat a dejte ještě na pár minut ztuhnout do lednice.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sarka Koudelkova
    17.12.2017 at 10:54

    Rohlicky vypadaji krasne, urcite musim vyzkouset. Jen by me zajimalo, jak je skladujete? Jak moc dopredu mohu delat, aby mi vydrzely do vanoc? Dekuji 🙂

    • Reply
      Eve
      17.12.2017 at 15:28

      Doporučuji dělat čerstvé, tak maximálně dva dny předem.

    Leave a Reply