NEKTARINKOVÝ KOLÁČ bez cukru

Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.

1 koláč s průměrem

příprava: 40 minut + tuhnutí

  • 100 g kokosové mouky
  • 70 g lískových ořechů (jemně pomletých)
  • 70 g pekanových ořechů (jemně pomletých)
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 smetana ke šlehání
  • půl sáčku želatinového ztužovače do krémů
  • 2 lžíce xylitolu
  • 6 zralých nektarinek
  • 4 celé pekanové ořechy
  • 2 lžíce špaldových ovesných vloček

Pomleté ořechy smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté.

Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.

Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.

Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.

Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, ořechy a vločkami.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 − 6 =