Dezerty

Kokodort (low carb)

Tak jednou měsíčně jezdíme na Moravu za Honzíkovou maminkou. Většinou se tu sejdeme všichni i se švagrovou, neteřemi. No je nás prostě hodně. A to mám potom radost, když můžu k nedělní kávičce přivézt nějaký dortík.

Původně jsem chtěla udělat bounty cake od Janiny z Cukrfree, ale nakonec by ho pro nás bylo asi málo. Tak jsem se inspirovala jejím korpusem a se zbytkem jsem trochu improvizovala. Nakonec mi vyšel tenhle skvělý jakoby cheesecake.  Našlehaný kokosový krém ze šlehačky a mascarpone, čokoládová poleva a jahody. V dortíku není ani dram cukru navíc. A i tak je prostě skvělý, bez cukru chutnal i dětem. 

příprava: 1 hod + chlazení

Kokosová náplň

  • 2 kelímky mascarpone
  • 2 kelímky šlehačky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 sáček plátkové želatiny
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 100 g strouhaného kokosu

Korpus

  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g másla
  • 80 g kokosu
  • 2 vejce

Čokoládová poleva

  • 2 tabulky čokolády bez přidaného cukru
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Mandle a kokos v mixeru rozmixujte na jemnou moučku. Do mísy ke kokosu a mandlím přidejte rozpuštění máslo a vejce. Vše dobře propracujte na vláčné těsto. Pečte v rozvírací dortové formě s průměrem 24 cm. Dno vymažte máslem a vysypte mletými mandlemi. Těsto hodně upěchujte a pečte 25 minut na 160°C. Korpus nechte vychladnout.

Na krém ušlehejte dvě šlehačky se ztužovačem. Přidejte mascarpone a vyšlehejte do hladkého krému. Po troškách přidávejte kokosové mléko i kokosový krém. Vždy dobře zašlehejte. Krém trochu zřídne. Přidejte strouhaný kokos a promíchejte. Podle návodu na obalu připravte želatinu, spojte s krémem a nalijte na vychladlý korpus. Dejte vychladit na minimálně dvě hodiny do lednice.

Čokoládu nakrájejte na malé kousíčky a zalijte horkou smetanou. Míchejte dokud nebude poleva úplně hladká a lesklá. Nalijte na ztuhlý krém z mascarpone, ozdobte jahodami a kokosem. Nechte ještě hodinu ztuhnout v lednici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply