LÁVOVÝ DORTÍK

Valentýn bez čokolády jako by nebyl. Proto dalším receptem, který jsem připravila, je čokoládový lávový dortík. Lávový proto, že po jeho vyndání z trouby očekáváte, ze vnitřek dortíku bude ještě teply a tekutý. Opět nepotřebujete žádné speciální zkušenosti. Stačí pouze trouba, keramické mističky na pečení a pak už jenom míchat a míchat.

Porce: 3-4 (podle velikosti misek)

příprava: 10 minut + 10 minut pečení

  • 100 g másla
  • 120 g čokolády
  • 100 g cukru
  • 3 vejce
  • 100 g polohrubé mouky

V rendlíku rozpusťte máslo, a dokud je ještě teplé. Naházejte do něj rozlámanou čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Obložte stranou.

V míse utřete vejce s cukrem do pěny. Přilijte čokoládu a nakonec přidejte mouku. Velmi důkladně promíchejte.

Keramické formičky na pečení (nebo hrnečky) dobře vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů 10-12 minut. Dortík nemá byt propečený cely, proto až uvidíte krustičku na povrchu, vyndejte ho z trouby.

 

Print Friendly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − 2 =