LASAGNE S CUKETOU

Lasagně mám strašně ráda a vytahovat se nebudu, ale myslím, že ty, co vařím doma já, jsou prostě luxusní. A hlavně, jsou fakt jednoduchý. Přidávám do nich cuketu, přímo k masu. Ono to je potom všechno takový krásně šťavnatý. Místo tuny sýru do nich dávám bešamel. Ten sice na první pohled vypadá trochu složitě, ale opak je pravdou.

Naposled mi zmizely ze stolu horký tak rychle, že jsem je nestihla ani cvaknout. Naštěstí jsem duchapřítomně zachránila jednu porci a tu teď vidíte na fotce.

Původně jsem si recept schovávala do fronty k receptům, které budu zveřejňovat až ze svatební cesty. S jeho sepsáním jsem tedy moc nespěchala. Pak ale napsala Kačka, že by lasagně na víkend ráda udělala, ale že všechny recepty jsou divně komplikovaný. Takže žádný strach, ten můj není…

Příprava: 35 minut + pečení

Porce: cca 6-8

  • 1 krabička lasagní
  • 1 sáček strouhané mozzarelly

Bešamel

  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1 l mléka
  • bobkový list
  • pepř a sůl

Ragů

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 1 plechovka rajčat (můžete loupaná i neloupaná)
  • 1 menší cuketa
  • 1 bílá cibule
  • pepř, sůl, koření

Nejdřív připravte bešamel. Vezměte větší hrnec vyššími boky a rozpusttě v něm máslo. Až se na máslu začnou tvořit bublinky, přisypte mouku a metličkou důkladně míchejte. Příprava bešamelu trochu připomíná přípravu jíšky. Jakmile mouka s máslem zezlátne, začněte pomalu po částech přilévat mléko. Vždy dohladka rozmíchejte. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Ochuťte pepřem, solí a bobkovým listem.

Na ragů nakrájejte cibuli na jemno a osmažte na oleji. Přidejte cuketu nakrájenou na kolečka silná asi dva milimetry a orestujte. Přidejte mleté maso. Až bude maso hotové, zalijte plechovkou rajčat a krátce povařte.

Jednotlivé vrstvy začněte skládat do větší zapékací mísy. Nejdřív bašamel, potom plátky lasagní (tvrdé, nemusíte předvářet), ragů, lasagně, bešamel, lasagně. Vrtvěte, dokud vám některá ze směsí nedojde. Jako poslední dejte na vrch bešamel a ten posypte strouhanou mozzarelou a dejte zapéct.

Pečte na 180°C. Zda jsou lasagně hotové poznáte tak, že do nich píchnete vidličkou. Pokud vidlička projde úplně hladce skrz, jsou lasagně upečené.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen + seven =