Maso

Kuřecí salát ze zbytků

Přiznám se, že jsme doma docela závislí na grilovaném kuřeti a když se mi nechce nic vařit, tak ho prostě v bistru koupím. Často se ale stane, že ve dvou nesmíme úplně celé a dojídáme ho až druhý den. Proto jsem připravila recept, kde se zbytky grilovaného, pečeného nebo jinak upraveného kuřecího masa dají krásně zužitkovat.

příprava: 10 minut

  • zbytky kuřecího masa (1/4 kuřete a podobně)
  • 1 zelené jablko
  • hrst brusinek
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce majonézy

 

Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky vhodné do salátu. Masa byste měli mít tak dvě až tři hrsti.

Zelené jablko nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřecímu masu.

Připravte zálivku tak, že smícháte zakysanou smetanu, hořčici a majonézu. Poté zamíchejte do salátu. Nakonec přidejte brusinky.

Salát před podáváním dejte vychladit do lednice.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 + 10 =