KUŘECÍ SALÁT S KOPREM

Poslední dobou strašně ujíždím na kopru. Miluji jeho jemné aroma. Miluji jeho výraznou chuť. A přidávám ho do jídla docela často. Dokonce tak často, že se mi Honza svěřil, že tolik kopru jako za posledních pár týdnů nesnědl za několik posledních let.

Mám pocit, že s přicházejícím létem nikdo nemá chuť na těžká horká jídla. Proto se náš jídelníček začíná se zvyšující se teplotou měnit. Omáčky střídají saláty. Místo vaření a smažení spíš krájíme. Maso poslední dobou víc peču, protože podle mě si udrží víc chuti a navíc není zapotřebí olej.

Tenhle salát jem našla ve svém dietním jídelníčku, což mi ale vůbec nevadí. Je rychle hotový a skvěle chutná i druhý den z ledničky. To se aroma kopru ještě trošku rozvoní. Dieta nedieta, kuřecí salát s koprem u nás už zůstane.

IMG_4561

  • 2 porce | příprava: 20 min
  • 2 kuřecí prsa
  • 4 střední brambory
  • 2 hrsti špenátu
  • hrst kopru
  • půl kelímku zakysané smetany
  • 1 lžíce majonézy

Na zálivku smíchám majonézu, zakysanou smetanu a najemno pokrájený kopr. Míchám dohladka. Pokud je potřeba, jemně osolím a okořením, ale tak podle chuti.

Kuřecí prsa opláchu a osušená položím na pečící papír. pořádně osolím a okořením oblíbeným kořením (sušené jalapeno od Antonína). Peču na 200 stupňů zhruba 15-20 minut. Dopečené kuřátko nakrájím na kousky.

Brambory oloupu a pokrájené na menší kousky vařím doměkka. Po uvaření je nechám stydnout v míse. K vychladlým bramborám přidám omytý, pokrájený špenát, nakonec kuřecí kousky, zaliju dresinkem a dobře promíchám.

Servíruji studené.

IMG_4563

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − fifteen =