KUŘECÍ ŘÍZEČKY S KOKOSOVOU STROUHANKOU

Docela nedávno se mi Honza přiznal, že by ocenil, kdybych občas doma osmažila pár řízků. Ne nijak často, ale třeba aspoň jednou za měsíc. Já ten humbuk kolem řízků moc nechápu, ale co bych pro milovaného muže neudělala. Ale jak jsme si slíbili, letos hlavně zdravě, začala jsem hledat inspiraci v kuchařkách, protože rozpálený olej nebo sádlo, strouhanka a tak dále samy o sobě moc zdravé nejsou. Nakonec jsem radu našla v knize Jídlo na prvním místě od Melissy Hartwig, která se zabývá Whole30 a paleo stravou.

Řízky jsem proto obalila půl na půl ve strouhance a kokosu, osmažila na kokosovém oleji. Kuchyň nám při tom voněla jak pláž v Karibiku. Odlehčenější varianta řízků byla rozhodně zajímavá, ale pokud si potřebujete nasmažit krabici řízků třeba na víkendový výlet na sjezdovku, zvolte určitě strouhanku a olej. Kokos byl fajn, řízky byly neuvěřitelně měkoučké, ale druhý den studené už bohužel nebyly nic moc.

(příprava: 20 minut)

  • půl kila kuřecích prsních řízků
  • půl hrnku kokosu
  • čtvrt hrnku strouhanky
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • kokosový olej

Omytá kuřecí prsa nakrájím na plátky, osolím a okořením. Použila jsem sušené papričky habanero. Obalím nejprve v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve směsi strouhanky a kokosu.

Smažím na rozpáleném kokosovém oleji dokud strouhanka nezezlátne. Hned potom řízky sundám z pánve a dopeču v troubě na 200°C zhruba 15 minut.

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen − 2 =