Super rychlá večeře pro milovníky kozího sýra. A tím já určitě jsem. Ale moji maminku bych vůbec neuctila. Chápu, že kozí sýr je trochu aromatičtější a nevoní každému. Na jeho obranu ale musím říct, že kozí sýr je oproti kravskému dietnější a lehčeji stravitelný. Má jemnou příchuť, která je ze začátku nasládlá a postupně lehce nakyslá. V našich kuchyních zažívá pravé obrození několik posledních let.
Pokud tedy ke kozímu sýru nemáte averzi, stačí jen pět přísad a za patnáct minut báječné noky voní na stole. Pozor! Jíst nejlépe čerstvé a horké…
(2 porce | příprava: 20 minut)
- 500 g (jedno balení) gnocchi
- 50 g čerstvého kozího sýra
- 50 ml smetany
- pancetta nebo speck
- 6 žampionů
Noky uvařím do měkka v osolené vodě.
Na pánvi osmahnu na plátky nakrájené žampiony dozlatova. Přidám speck nebo pancettu, nakonec kozí sýr. Když se sýr rozpustí, přiliji smetanu a vsypu uvařené noky.
Několik minut důkladně míchám, aby se noky s omáčkou hezky spojily.
Na talíři ozdobím ještě kousky čerstvého kozího sýra.
1 Comment
M.
21.9.2016 at 19:27Gnocchi vždy vyřeší můj problém když nevím co si dát :-). Díky za tip, kozí sýr jsem nezkoušela ale pancetta se smetanovou omáčkou je moje oblíbené řešení když nevím co by 🙂