JEHNĚČÍ KOTLETY NA ČESNEKU

Pořád si myslím, že v kuchyni není potřeba trávit moře času, aby si člověk pochutnal. Proto jsem z mrazáku vytáhla jehněčí kotlety (už porcované, koupené ze Světa bedýnek) a udělala jsem s nimi skutečně krátký proces. Když je maso kvalitní, není potřeba vymýšlet žádné speciální marinády, kombinace nebo omáčky. Nám stačila lžička Koření od Antonína, dva stroužky česneku a lžíce dobrého olivového oleje. Jako přílohu jsme si dali mléčnou bramborovou kaši. V té je tolik másla, že do konce týdne budeme žvýkat už jen mrkev. Ale na tu recept až někdy příště.

JEHNĚČÍ KOTLETY NA ČESNEKU

(3 porce | příprava: 20 minut)

  • 9-10 jehněčích kotlet
  • koření Česnekové kotlety
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarýn

JEHNĚČÍ KOTLETY NA ČESNEKU

V menší misce rozmíchám v olivovém oleji 2 lžíce koření na česnekové kotlety společně s utřeným česnekem. Opláchnuté kotlety v marinádě pěkně obalím. Mezitím rozpálím pánev (nejlépe takovou, který pak může i do trouby) a kotlety na ní z obou stran orestuji – každou stranu zhruba 2 minuty. Do pánve ke kotletám přidám rozmarýn a zbytek marinády, ve které jsem maso obalovala,  a dám dopéct do trouby rozpálené na 200 stupňů. Dopékám 10 minut.

Po vyndání z trouby nechám maso 2-3 minuty „vydechnout“. Na talíř připravím přílohu a kotlety s rozmarýnem na ni pěkně naaranžuji. Šťávou, která mi v pánvi zbyla ještě pro chuť maso poliju

JEHNĚČÍ KOTLETY NA ČESNEKU

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen − 11 =