GRILLED CHEESE: CHEDDAR A CIBULOVÉ CHUTNEY

Dáme si ho ke svačině. Dáme si ho k večeři. Dáme si ho napůl i jako malou půlnoční svačinku… Grill cheese sendvič – chléb je krásně osmažený, křupavý a sýrový vnitřek zase pěkně teče.

Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Stačí mít doma jen kousek chleba a sýra.

IMG_3813

(2 porce – 4 sendviče) | příprava: 10 minut)

  • 1 bílá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • sůl a pepř
  • chléb s pěknou kůrkou (třeba Horal)
  • máslo
  • 200 g cheddaru

Chléb nakrájím na plátky  trochu silnější než 1 cm a pomažu je máslem.

Cibuli nakrájím na velmi tenké plátky. Na olivovém oleji ji spolu s utřeným česnekem a cukrem nechám zkaramelizovat. Pokud je potřeba, lehce podliju vodou a nechám dusit. Cibule by měla být úplně měkká. Okořením podle chuti.

Cibulovou směs dám na polovinu namazaných chlebů, posypu nastrouhaným sýrem a přiklopím druhou polovičkou. Připravený sendvič důkladně zmáčknu rukou, aby se mi chleby nerozsypaly cestou na pánev.

Sendviče smažím o obou stran na pánvi, dokud se sýr uvnitř nerozteče. To je zhruba 6 minut z každé strany.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 4 =