GALETKA S TVAROHEM A OVOCEM

 

img_5687

(příprava: 45 minut)

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek studeného másla na kostičky
  • 0,25 hrnku studené vody
  • 2 vejce
  • lžička soli
  • půl vaničky tvarohu
  • citronová kůra
  • ovoce – jahody, maliny, ostružiny, borůvky

Z mouky, másla, vody, jednoho vejce a soli připravím tuhé těsto, které nechám půl hodiny ve folii odležet v lednici.

Tvaroh smíchám s vejcem a citronovou kůrou. Ovoce omyji a nechám okapat, jahody nakrájím na menší kousky.

Těsto přímo na pečícím papíře vyválím na plát zhruba kruhového tvaru silný asi půl centimeru. Do středu natřu tvarohovou nápň, ale nazapomenu si nechat 5-7 cm od okraje na zahnutí. Na tvaroh naskládám ovoce.

Okraje ohnu přes náplň a dávám pozor, aby mi nezůstal mezi náplní a těstem prázný kus. Ohnuté okraje potřu rozšlehaným vajíčkem a peču na 180 °C dokud okraje nezezlátnou.

 

img_5684

img_5685

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen − four =