Dezerty/ PROMO/ Sezona

Dýňový twist

Ne, nemám ráda polotovary. Nekupuji takové ty předpřipravené nesmysly jako je sýrová omáčka v igelitu – stačí ohřát, ani instantní polévky nbeo různá zavařená pyré plná stabilizátorů barev, chutí a bůh ví čeho. Natož třeba na Vánoce hotové linecké těsto. Už i bramborové gnocchi udělám radši doma a marmeládu z obchodu moje lednice neviděla už opravdu dlouho.  Jedna věc mě ale v obchodech v poslední době docela zaujala a předem říkám, že se nejedná o žádnou spolupráci.

Já chodím velmi často nakupovat do Lidlu a tak si prohlížím, co nového mají v regálech. Tak jako Columbus objevil Ameriku, já objevila hotové těsto na croissany. Tak jsem ho koupila, vyzkoušela a vzala na milost. Kdo jste někdy zkoušel domácí, tak víte, že je to trochu vyšší dívčí a navíc, že to sežere spoustu spoustu a spoustu času. Tohle ale vybalíte a pečete. Můžete ho mít v ledničce i relativně dlouho dobu, takže pokud se Vám nahlásí kamarádka na kafe nebo babičkám vnoučátka na hlídání, máte vystaráno, protože s tímhle připravíte chutnou svačinku za ani ne půl hodiny.

příprava: 1 hodina

15 – 17 kusů

  • 2x hotové těsto na croissanty z Lidlu
  • 1/4 upečené dýně
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíče čokoládových floků
  • 4 lžíce jemně nasekaných pistácií
  • 1 vejce (na potření)
  • 1 lžička skořice

Dýni oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, rozprostřete na pečící papír a upečte na 200°C do měkka.

Upečenou dýni zalijte javorovým sirupem a rozmačkejte vidličkou na hustou kaši.

Jeden plát těsta vyndejte z obalu a rozviňte na vál. Pokud se vám během vybalování potrhá, nebojte se ho znovu “slepit”.

Těsto potřete rovnoměrně dýňovým pyré, posypte skořicí, čokoládovými floky a polovinou nasekaných pistácií.

Rozbalte i druhý plát těsta a přikryjte jím ten první pomazaný. Lehce přitlačte.

Plát rozkrájejte na zhruba třícentimetrové pruhy. Jednotlivé pruhy několikrát zamotejte kolem své osy a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Dodržujte větší rozestupy. Twisty během pečení nakynou.

Hotové twisty potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbytkem pistácií.

Dejte péct na 12 minut do trouby vyhřáté na 190°C.

Hotové twisty nechte po vytažení ještě 5 minut dojít na plechu než je sundáte.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

two × 2 =