Dezerty/ Sezona

Dýňové donuty z podmáslí

,,Ségraáá, co to je za kolečka?” ozvalo se z kuchyně.

,,To jsou donuty. Z dýně…” křičela jsem na Verču z obýváku.

,,Z dýně? To hezky voní…. A můžeme to sníst?”

,,Můžete, ale až to vyfotíte.”

A tak se stalo, že tyhle super rychlé donuty s báječnou vůní dneska snídala Verča s Markem. Předtím ale stihli udělat pár krásných snových fotek v ranní jinovatce. 

Takže pokud Vám doma zbývá ještě kousek dýně, ani nemusí být celá, vyzkoušejte můj podzimní donutový recept. Moc se nenadřete, většinu ingrediencí máte jistě doma ve spíži a dýně v těstě Vás příjemně překvapí. Třeba zrovna při sobotní snídani.

Nám už donutů moc nezbylo. Ale nevadí… Jedeme na Moravu a zítra celý den putujeme za vínem. Je před námi přes 30 vzorků vína, takže posnídáme hezky po moravsku nějakou vyuzenou klobásku.

img_7059

(cca 24 | příprava: do hodiny i s pečením dvou dávek)

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžičky skořice
  • půl lžičky badyánu
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • půl hrnku oleje
  • půl hrnku podmáslí nebo kefíru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek dýňového pyré

Všechny sypké ingredience smíchám zvlášť. Hned potom v další míse vyšlehám všechny tekuté ingredience dohladka. Nakonec obě směsi smíchám a peču ve vymazané a vysypané formě na donuty na 180°C zhruba 20 minut. Donuty nakynou, při píchnutí špejlí bych špejli měla vytáhnout čistou.

Ještě teplé donuty obalím z obou stran ve směsi cukrů – 1sáček vanilkového a dva sáčky skořicového.

img_7066img_7063

img_7062

img_7064

 

 

 

img_7060

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply