Dezerty/ Sezona

Dýňová bábovka

V neděli se u nás doma vždycky peklo. Obvykle hlavně proto, že jsme s Verčou obě jely na celý týden na intry a koleje a mamka nám chtěla dát něco dobrého s sebou. Dost často byl štrůdl, občas bábovka. Podle mě je bábovka takový vděčný dezert, protože se v kuchyni moc nenadřete a i tak naděláte velkou parádu. Třeba moje cuketová bábovka (recept je na blogu). Tak všechno jen smícháte, nalijete do formy a upečete. Úspěch zaručen.

Tentokrát jsem cuketu, kterou jsem neměla, vyměnila za dýni. Tu jsem totiž měla. Popravdě mi trochu víc chutná ta cuketová, ale takhle je zase nádherně barevná. A určitě nemůžu říct, že by nebyla dobrá, protože během tří hodin vlastně nebylo co řešit. Kousek dostala Eliška do autobusu, kousek Jára domů a zhruba třetinu jsme vzali k našim, kde ji úspěšně likvidoval Honza.

příprava: 1 hodina

  • 3 vejce
  • 250 g nahrubo nastrouhané dýně hokkaido
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 150 g cukru
  • 5 lžic kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 ml oleje

Vejce s cukrem a olejem vyšlehejte do pěny. Přidejte řecký jogurt, potom vmíchejte dýni. Do těsta nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné vmíchejte navíc kakao.

Těsto střídavě dávejte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte na 180°C 40-50 minut. Zda je bábovka upečená poznáte, když do ní zapíchnete špejli.

Hotovou bábovku vyklepněte z formy, nechte zchladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Martina
    17.10.2017 at 19:44

    Díky za tip! Myslíš, že by se dala polohrubá mouka nahradit třeba špaldovou?

    • Reply
      Eve
      19.10.2017 at 7:26

      Určitě ano 🙂

    Leave a Reply