Dezerty/ PROMO

Drobenkový řez s třešněmi

Třešně jsou stejně jako jahody symbolem léta. A jakmile otrháte strom, musíte vše rychle zpracovat. My trhali tento týden a už skladujeme lahve s kompoty.

Taky jsem zkusila vytvořit několik koláčů. Moc nám chutnal banánový chlebíček. A tahle buchta s drobenkou je výborná. A navíc je tak jednoduchá, že ji zvládne i …

9-12 kousků

příprava: 45 minut

  • 3 hrnku vypeckovaných třešní
  • 3 lžíce škrobu
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1,5 hrnku mouky
  • 0,5 hrnku krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 0,5 hrnku změklého másla

Mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo dáme do mísy a rukama vypracujeme tuhé těsto.

3/4 těsta dejte do pekáčku 20×20 cm vyloženého pečícím papírem. Těsto rozprostřete po celé ploše pekáčku, dobře umačkejte.

Třešně promíchejte se skořicí, cukrem  a škrobem a dejte na vrstvu těsta. Opět rozprostřete po celé ploše pekáčku.

Zbylou čtvrtinu těsta nadrobte na třeště a dejte péct. Pečte na 170 C dokud drobenka nezezlátne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply