CUKETOVÁ BÁBOVKA

Dneska se mám. Honza vaří večeři. Já si po včerejším jehněčím ještě trošičku zapekla a udělala naši oblíbenou bábovku. Je to cuketová. Začala jsem ji dělat v léte, když byl za zahradě nadbytek cuket a světe div se, stala se z ní stálice mé kuchyně. Pokud bych si jednou otevřela kavárnu nebo cukrárnu, tuhle bábovku tam určitě budou mít. Je totiž neuvěřitelně jednoduchá, rychlá, ale zároveň díky cuketě vydrží dlouho vláčná. Pokud tedy vydrží. Když budte hledat ideální sladkost, kterou si vzít na pár dní na dovolenou pod stan, zkuste tuhle cuketovou krásku. Určitě Vás nezklame.

CUKETOVÁ BÁBOVKA

(příprava: 15 min – cca 50 minut pečení)

pozn. Používám odměřovací džbánek z Ikei. Má vyznačenou míru pro hrnky.

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • půl hrnku plnotučného mléka
  • čtvrt hrnku rostlinného oleje
  • jedna menší nastrouhaná cuketa
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa

Všechny ingredience smíchám v hladké těsto, naliju do vysypané a vymazané formy. Peču 10 minut na 200 stupňů, potom snížím teplotu na 150 a pokračuji v pečení, dokud zapíchnutou špejli nevytáhnu čistou. Dopečenou bábovku nechám chvíli odpočinou, vyklopím z formy. Studenou posypu cukrem a můžu krájet.

CUKETOVÁ BÁBOVKA

CUKETOVÁ BÁBOVKA

Print Friendly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 1 =