Dezerty

Čokoládová bábovka s whisky

Zjištuji, že poslední dobou u nás doma všichni ocení než něco jiného pořádnou bábovku. Ale nesmí být suchá. To tahle opravdu není. Když o ní teď píšu, mám úplně chuť říct, že je taková “naughty”. Zlobivá. A ještě aby ne, protože jsem do těsta přidala místo mléka celý hrnek Jamesona.

Tak že bychom si zavedli něco jako “bábovkový pátek”? 😀

příprava: 1 hodina

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • hrnek whisky
  • 1 tabulka čokolády
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 2,5 hrnu mouky hladké
  • Prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku instantní kávy
  • 1/2 hrnku kakaa
  • špetka soli

Vejce, olej a cukr dejte do mísy a šlehejte, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Vmíchejte postupně jogurt, rozpuštěnou čokoládu, vanilkovou pastu a whisky.

Ostatní sypké ingredience smíchejte zvlášť v další míse. Potom je postupně přisypávejte do tekuté směsi. Výsledkem by mělo být hladké tekoucí těsto.

To nalijte do vymaštěné a vysypané bábovkové formy. Vysypávat můžete kakaem. Na upečené bábovce nazůstanou bílé skvrny po mouce. Pečte na 170°C po dobu 45-60 minut. Zda je bábovka upečená otestujte zapíchnutím špejle. Pokud těsto nelepí, bábovka je hotová.

Vychladlou bábovku můžete ozdobit dle libosti. Na fotce vidíte lyofilyzované maliny, čokoládu a oříšky.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

seven + 3 =