BROSKVOVÉ KOLÁČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Občas se mi stane, že jdu z práce a honí mě mlsná. Občas mě honí mlsná už po obědě a ne vždy mám u sebe něco, co by šlo rychle zbodnout. Pro takový případ mám ve stole buď pohotovostní proteinovku, a nebo…. a to je mnohem vtipnější… si otevřu pinterest a prohlížím si obrázky dortů, koblížků a dalších dobrot a dělám to tak dlouho, dokud chuť nepřejde.

Občas narazím i na něco rychlého a zajímavého. Tak nakoupím suroviny a doma to upeču. Teda spíš nakoupím, pak to pár dní převaluju v lednici a nakonec to upeču. Takhle jsem se dostala k čtverečkům z listového těsta. Jsou ďábelsky rychle hotové, takže značka ideál, když se blíží návštěva nebo není co ke snídani. Jsou i moc dobré, díky ovoci vláčné, takže se nebojím, že by vám nechutnaly.

Já je zkoušela na Honzovi hned po upečení. Nebude mít radost, že to píšu, ale jeho reakce mě skutečně pobavila, protože vypadala asi tak…. 😀

E: Na, ochutnej to.

H: Co to je?

E: Zkouším nový snídaňový pečivo. Ochutnej to.

H: Hmmm. No, je to zajímavý, ale není to divná kombinace? Jako ovoce a listový těsto?

E: A co je podle tebe asi štrůdl??

Nakonec jsem čtverečků upekla dva plechy. Jedny s oříškovým máslem, druhé se zbytkem vanilkového jogurtu, co byl v lednici. Vzala jsem je s sebou na hory a jako obvykle, zmizely úplně všechny

 

Porce: 12 kusů

Příprava: 10 min + 20 min pečení

  • 1 listové těsto (rozválené)
  • oříškové máslo
  • 500 g kompotovaných broskví
  • Půl tabulky čokolády na vaření
  • 5 lžic smetany ke šlehání
  • mandle
  • 1 vejce

Listové těsto rozviňte a rozkrájejte na 12 čtverců. Čtverce dejte na pečící papír, nechte si dostatečné rozestupy, potřete oříškovým máslem (nám chutná oříškové espresso od Šufánka) a navrch dejte nakrájené broskve.

Kraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 200°C dokud okraje nezezlátnou (zhruba 20 minut).

Mezitím čokoládu nalámejte do rendlíčku, zalijte smetanou a rozpouštějte, dokud nebudete mít hladkou, krásně tekutou polevu. Pokud se vám bude čokoláda zdát příliš hustá, přidejte ještě trochu smetany.

Upečené čtverečky pocákejte připravenou čokoládovou polevou a posypte plátky mandlí. Před podáváním nechte vychladnout.

 

Print Friendly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nineteen − 6 =