Dezerty

Banánové donuty

Protože naše cestovací frekvence se svatbou a manželstvím nijak nesnížila. Možná spíš naopak, protože za celý červenec doma nebudeme ani na jeden jediný víkend. Snad se polepšíme v srpnu. A protože tak často nejsme doma, obvykle nám doma zbude spousta věcí. Třeba banány. A ty hnědé a hodně měkké jsou nejlepší na zlatavé pečené donuty s čokoládou.

porce: cca 18 malých donutů

příprava: 45 minut

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 0,5 hrnku krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku podmáslí
  • 1 zralý banán
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce oleje
  • špetka mleté vanilky
  • špetka soli
  • ořechy a čokoláda na ozdobení

V míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilku a sůl. Uprostřed udělejte důlek, kam přidáte vejce, podmáslí, mléko, olej a nakonec i zralý banán. Ten si předem rozmačkejte na kaši v hrnečku.

Směs dobře promíchejte. Ideální je k tomu kuchyňský robot. Těstem naplňte vymazaný a vysypaný plech. Pečte 10 – 15 minut v troubě vyhřáté na 190°C.

Čokoládu nalámejte na kostičky, dejte do hrnečku a rozpusťte v mikrovlnné troubě.

Zchladlé koblížky namáčejte v rozpuštěné čokoládě a podle chuti ozdobte kokosem, mandlemi nebo jinými mletými ořechy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply